AOTV 2015 – A döntő

aotv-2015

AOTV 2015 – A döntő

Az Autószerelők Országos Egyesülete (AOE) és az X-Meditor Kft. ismét megrendezte az autószerelő, autóelektronikai műszerész és az autószerelő-technikus tanulók országos tanulmányi versenyét.

Idén 57 háromfős csapat mérte össze tudását az autójavítás szakemberjelöltjei számára a későbbi munkáltatók támogatásával kiírt verseny első, elméleti fordulójában, majd közülük a nyolc legjobb csapat került a május 16-i döntőbe, melynek a verseny történetében először a győri Széchenyi István Egyetem adott otthont. Nyolc állomáson kellett a diákoknak bizonyítani szakmai tudásukat és rátermettségüket. A diákok magabiztosan teljesítették a félórás feladatokat, így a végeredmény nagyon szoros volt, a zsűri nem látott nagy különbséget a csapatok között, mindenki felkészülten érkezett és igazolódott, hogy megérdemelten jutottak be az országos döntőbe. Aki kilátogatott a szabadon megtekinthető versenyre, az ország 24 legjobb végzős autószerelő és autóvillamossági szerelő tanulójával találkozhatott.

Rendhagyó döntő

A hagyományokkal szakítva, az idei tanévben kétfordulós lett az AOTV. Először egy iskolai internetes elméleti fordulón kellett megmérkőzniük a csapatoknak, melyre a szervezők ellenőröket küldtek ki. A legjobb 8 eredményt elérő diákok – 3 fős csapatok – kerültek be a döntőbe, melynek először adott otthont a győri Széchenyi István Egyetem. A Közúti- és Vasúti Járművek Tanszék, a verseny társrendezőjének laboratóriumaiban és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban összesen nyolc állomáson kellett a versenyzőknek bizonyítaniuk szakmai ismereteiket és rátermettségüket.
Eredmények

Az első 3 helyezett sorrendje az alábbiak szerint alakult az összesen 400 pontos versenyen:
1. helyezett 

Bálint Martin, Horváth József, Kósa Tamás – Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Csonka János Tagintézménye (355 pont)

2. helyezett

Kőrösi Ádám, Vass Krisztián, Szabó Mihály – Kaposvári Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola (354 pont)
3. helyezett

Landthaller Ede, Molnár Ferenc Máté, Nemere István – Fáy András Közlekedésgépészeti Műszaki Szakközépiskola (344 pont)
Autószerelők Találkozója – Autótechnika Akadémia

Az új helyszín lehetőséget adott arra, hogy a versenyt kísérő rendezvények egészítsék ki, így került be a tanulmányi verseny programjába az Autószerelők Találkozója – Autótechnika Akadémia és a Harley-Davidson bemutató. A versenyt támogató cégeknek lehetőségük nyílt megmutatni kínálati portfóliójukat a diákoknak, a tanároknak és az eseményre kilátogató szakembereknek. Miközben a laborfolyosón egy kisebb vásár kapott helyet, és a diákok serényen munkálkodtak az állomásokon, addig a folyosóról nyíló előadóteremben az Autótechnika Akadémia 30 perces „tanóráira” ülhettek be az érdeklődők.
A verseny nagyon jó hangulatban telt, a diákok nem csak versenyeztek, hanem tanultak is a nap folyamán. Sok pozitív visszajelzést kaptak a rendezők, de a nap hősei a tanulók voltak.

Gratulálunk a verseny résztvevőinek, a felkészítő tanároknak, iskoláiknak! Találkozzunk az AOTV 2016. évi versenyén!

Kapcsolódó cikkek az Autótechnika weboldalon!

XMEDITOR

A kommentelés ennél a bejegyzésnél le van tiltva