Híreink

Balatonfüred Boat Show kreatív tervezés

Felkérést kaptunk régi kedves partnerünktől – a Hungexpo Zrt-től –  egy teljesen új kiállítás kreatívjának elkészítésére, mely 2017 májusában kerül először megrendezésre. A Balatonfüred Boat Show célja, hogy a Budapest Boat Show kiállítói számára egy kiegészítő plusz szolgáltatást nyújtson azzal, hogy a szezon indulásakor mutathassák be termékeiket a hajós közösségnek. A látogatók ezen a rendezvényen a vitorlás és elektromos hajókat valódi környezetben tekinthetik meg, illetve meg is rendelhetik azokat. Mindemellett megjelennek a különböző vízi sportok, melyek ki is lehet próbálni. A hajók és hajózáshoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások kiállítása mellett számos mozgalmasabb vízi programnak is otthont biztosít a rendezvény. Valós környezetben nyílik lehetőség a különböző evezős, szörfös, vízisíelős programok kipróbálására, így a rendezvény a kiállítás hangulata mellett egész napos, akár családi programként is helyt áll.

Az új kreatívnak sugallnia kellett, hogy ez a rendezvény lesz a legjelentősebb hazai hajó és vízi sport kiállítás. Emellett be kellett mutatnia, hogy a hajók mellett sokkal nagyobb súly kapnak a különböző vízi sportok, így az interaktivitás miatt ez a rendezvény egész napos programot nyújt mindenkinek, aki érdeklődik a hajózás és vízi sportok iránt. A látogatók itt mindent megtalálhatnak, ami ezekhez szükséges, felszerelésektől kezdve kiegészítőkön és sporteszközökön át egészen magukig, a hajókig.

A kreatívval azon embereknek a figyelmét szerettük volna megragadni, akik érdeklődnek a hajózás és vízi sportok iránt. Ez a két elem köszön vissza az anyagon olyan formában, mely egyértelművé teszi, hogy ez a rendezvény nem egy hagyományos értelemben vett kiállítás, hanem az emberekhez sokkal közelebb álló, interaktív esemény, ahol testközelbe kerülhetnek mind a hajókkal, mind a sporttal, mindezt a Balatonon.

Tovább olvasok

Óriásplakát készült a Borsodi Műhelynek

Győr egyik legismertebb fémipari vállalkozása a Borsodi Műhely Kft. felkért bennünket, hogy tervezzünk óriásplakátot számukra. A plakáttal forgácsolók toborzása volt a cél, így valami igazán ütős, figyelemfelkeltő kreatívot szerettek volna, amin biztosan mindenkinek megragad a szeme.

Egyetlen grafikába kellett kifejezni mindazt amit szerettek volna üzenni leendő munkavállalóiknak: ők a legjobbak, náluk a legjobb dolgozni, senki más nem biztosítja a forgácsolóknak azt a juttatást amit ők kínálnak, és nem utolsó sorban megbecsülik dolgozóikat.

Tekintettel arra, hogy a vállalkozás szlogenje az „Egy precíz, fémes jövő”, így ezt a fémes hatást szerettük volna megjeleníteni a kreatívon is. A jövőbeli munkatársat, mint „szuperhőst” képzeltük el, és ez a megjelenő üzenettel is teljesen összhangban van, miszerint „A legszuperebb forgácsolót keressük!”.

Mindenképp érzékeltetni szerettük volna, hogy a legjobb munkáltatónak a legjobb munkaerőre van szükségük, és ez a kreatív is ezt hivatott szemléltetni.

Tovább olvasok

Mi már készülünk a karácsonyra!

Nem tudom, ki hogy van vele, de én imádom a karácsonyt és az erre való felkészülés minden kis részletét. Ezért is örültem nagyon, amikor kolléganőnk nővére felajánlotta, hogy tartana az arra jelentkezőknek egy kis karácsonyi koszorúdekoráló workshopot.
Az adventi készülődésnek az XMEDITOR életében amúgy is nagy hagyománya van, hiszen minden évben szervezünk adventi koccintást, forralt borozást, és feldíszítjük a karácsonyfát.

Kapva kaptunk a lehetőségen, és hamarosan ott találtuk magunkat a fonalak, masnik, gombostűk tengerében, ahol a ragasztópisztoly az úr. A kezdeti bizonytalanságon hamar úrrá lett a lelkesedés, és gyermeki lendülettel vetettük bele magunkat a nagy koszorú és ajtódísz készítésbe. Úgy repültek az órák, hogy észre sem vettük, hiszen csak azon járt az agyunk, hogy milyen színű filcvirágot, illetve mely technikával készítsünk, és hogyan ne égessük meg magunkat a ragasztóval.

A végeredmények magukért beszélnek, hiszen a szivárvány színeinek egész komoly spektrumát fedtük le az elkészült remekművekkel.

Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget és vasárnap meg is gyújtom az első gyertyámat.

Sáfár Anita

Adventi koszorúkészítésAdventi koszorúkészítésAdventi koszorúkészítésAdventi koszorúkészítés

Adventi koszorúkészítésAdventi koszorúkészítés
Tovább olvasok

Megújult az autotechnika.hu

Az Autótechnika szakfolyóirat nyomtatott verziójának „ráncfelvarrása” után elérkezettnek láttuk az időt, hogy újraterveztük az autotechnika.hu online felületet is.

Az egyik legfontosabb változás, hogy az eddiginél kiemeltebb funkciót kaptak a keresők. Az oldalon ezidáig is több – az oldal látogatói között nagy népszerűségnek örvendő – szakmai adatbázis volt megtalálható. Ezen adatbázisok használata alapvetően nem változott, a tartalomban azonban a korábbihoz képest sokkal részletesebben lehet keresni.

Az oldal nem a nyomtatott újság szerkezetét követi, hanem a tartalom kereshetőségét helyeztük fókuszba. Előfizetők számára a szaklap PDF változata természetesen továbbra is elérhető.
A funkcionális újítások mellett az oldal friss, naprakész arculatot kapott, ami mobileszközökről is teljes élményt nyújt.

Látogassatok el ti is a megújult autotechnika.hu oldalra, és böngésszetek kedvetekre!

Tovább olvasok

Megújult hírlevél design az Audinak

Az XMEDITOR csapata ismét sikeres projektet zárt az Audi Hungaria Motor Kft. megbízásának eleget téve.  Feladatunk a cég belső hírlevél családjának kreatív tervezése és újragondolása volt, a megújult vállalati arculatnak  (CI) megfelelően.

A belső hírlevelek  különböző célcsoportoknak szólnak, mint például a direkt és indirekt munkatársak, a vállalat top managementje, vagy a külsős médiumok képviseletei.

A megvalósítás rengeteg lépést foglalt magába: a megbízó igényfelmérését követően számos egyeztetés zajlott a fejlesztőkkel, mindezt több körös grafikai tervezés követte. Szoros együttműködés és összehangolt munka jellemezte ezt az időszakot.

A UX központú  tervezés során felmértük a belső igényeket és a hírlevélküldési szokásokat,  majd a kapott eredmények elemzése után terveztük újra a felületeket.  A projekt sajátossága, hogy minden hírlevélnek van print-ready PDF változata is, az online-nal harmonizáló, de saját arculattal és tördeléssel.

A megvalósult terveket először egy tesztidőszak követte, majd ennek sikeres lezárása után nagyon pozitív visszajelzéseket kapott XMEDITOR csapata.

ahm_hirlevel_megujitas_01

Tovább olvasok

Presztízs-gála 2016

Tegnap este a Győri Nemzeti Színház adott otthont a 15. alkalommal megrendezésre kerülő Presztízs-gálának, melyet az XMEDITOR szervez immáron negyedik éve. A Presztízs-díj a régió kiváló vállalkozásainak és szervezeteinek járó elismerés, amelyek innovatív gondolkodásukkal, megoldásaikkal élen járnak, és rengeteget tesznek környezetük érdekében.

Az év vállalkozásának az Agrofeed Kft-t választották, az év kisvállalkozásának járó elismerést a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda kapta. Az év üzletembere címet Bogisich Ferenc, a QP Zrt. vezérigazgatója érdemelte ki. A kamara életműdíjával Jancsó Péter, a Graboplast Zrt. elnök-vezérigazgatójának munkáját és sikereit ismerték el. Az Ikarosz-díjat az SMR Hungary Bt. kapta, míg a Presztízs Díjasok Társaságának oktatási díjával dr. Szekeres Tamás , a Szechenyi István Egyetem korábbi rektorának érdemeit ismerték el.

A gála műsorvezetőjeként Ábel Anitát köszönthettük. Az est a Győri Nemzeti Színház tánckarának előadásával kezdődött – a Carmen című operából adtak elő egy részletet. A továbbiakban a Hoppáré zenekar szórakoztatta a nagyérdeműt, majd a Beatles.hu jelenetei zárták a műsort.

Szívből gratulálunk a díjazottaknak, és további sikereket kívánunk nekik!

Fotó: kisalfold.hu

img_4059  img_4051

Tovább olvasok

Utazás kiállítás 2017

Magyarország vezető turisztikai vásárának, a 2017-es Utazás kiállításnak a kreatívját a jövő évi külföldi és hazai díszvendég, Oroszország és Győr ihlette. A megbízó olyan terveket szeretett volna, ahol az orosz motívumoknak fontos szerepe van, egy szempillantás alatt könyen beazonosítható és felismerhető, azonban mégis egyedi. Mindemellett cél volt, hogy a kreatívon Győr is megjelenjen, együtt invitálják a látogatókat a kiállításra.

Célunk egy olyan terv megalkotása volt, melyen keresztül a lehető legtöbb – utazásra nyitott – érdeklődőt meg tudjuk szólítani. Köztük is kiemelt figyelmet kapott a fiatal generáció – azok a fiatal felnőttek, akik rendszeresen utaznak barátaikkal, párjukkal fesztiválokra, városlátogatásra itthon és külföldön is.

A vizuál, a megrendelő szavait idézve: merész, fiatalos és színes, pont amilyet elképzeltünk”. Bízunk benne, hogy tervünkkel elérjük a kívánt hatást, s idén is nagy számban látogatnak ki a népszerű kiállításra.

Tovább olvasok

Járműipari szakkiállítások a Hungexpón!

A mai napon kezdetét vette az AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás valamint az AUTÓTECHNIKA – Nemzetközi járműfenntartó-ipari szakkiállítás a Hungexpo területén.
2016. október 19 és 22. között 25. alkalommal kerül sor a hazai autójavító és -fenntartó ipar legjelentősebb szakmai fórumára.
A Hungexpo „A” pavilonjában megrendezett szakkiállítások lehetőséget kínálnak arra, hogy az érintett iparágak képviselői valamint a járműiparhoz kötődő oktatási szféra szereplői bemutatkozzanak.

Büszkék vagyunk rá, hogy mindkét rendezvény kreatívját idén is az XMEDITOR készítette.

automotive_csik-1

autotechnika_csik-1

Az X-Meditor Kft. standján megjelenik az immáron 26. éve töretlen sikernek örvendő Autotechnika szakfolyóirat és az XMEDITOR által ötödik alkalommal megszervezett Látni és látszani plusz közlekedés-biztonsági kampány is.

A saját standunkon kívül az XMEDITOR tervezte és építette a Continental Automotive Hungary Kft. és Miskolc Megyei Jogú Város standját.

Tovább olvasok

Ügyvezetőnk az Iparkamara élén

A 2016. október 5-én tartott tisztújító küldöttközgyűlésen ügyvezetőnket, Pintér-Péntek Imrét választották meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének. A frissen megválasztott elnök olyan kamarát szeretne, amely beszélő viszonyban van a tagjaival, amely a problémáik megoldására közösségi célként tekint. Hozzátette: a kamara az egész vállalkozói társadalmat képviseli.

Pintér-Péntek Imre a Győr+ Médiának beszélt először arról, miként reformálná meg a testület működését. A vele készült interjút megnézhetik itt:

Tovább olvasok

Takata grafika a miskolci buszokon

Az elmúlt években több típusú projekten volt szerencsénk együtt dolgozni a Takata miskolci gyárával, melynek részeként számtalan grafikai vagy éppen belsőépítészeti munka készült.
2016 őszén egy újabb, nagyon izgalmas projekttel bízott meg bennünket a légzsákokat készítő cég: a városban közlekedő buszok felmatricázását, az ezzel kapcsolatos koncepció kidolgozását és a grafikai terveket várták tőlünk.

Egy buszra készült kreatív esetén kiemelten fontos, hogy figyelemfelhívó és könnyen értelmezhető legyen, hiszen a mozgó járművön pár másodperc alatt kell célba juttatni az üzenetet, ugyanakkor ki kell tűnni a városi forgatagból is.

A Takata egy modern, vonzó vállalat, amely nem csupán termékei által garantálja a biztonságot, hanem, mint munkaadó is stabil, biztonságos hátteret ad a munkatársaknak. Ezen fő üzenet mentén készült el a kreatív, melynek képi világa ugyanazt a dinamikus, fiatalos, energikus megjelenést közvetíti, mint amilyen fejlődő a Takata a mindennapokban is.

20161008_192915 20161008_192954

20161008_192852

20161008_192827

Tovább olvasok