Híreink

MPI – logókészítés, brosúra, standgrafika

Júniusban ismét több projekt kapcsán volt lehetőségünk együtt dolgozni amerikai partnerünkkel, az MPI-vel. A vállalat két cégének – NylonMold és PerformanceDesign – logójának frissítését kérte tengerentúli megbízónk, hogy azok egyrészt a mai logótrendekhez igazodjanak, másrészről vizuálisan is éreztessék az MPI-hez való tartozást. A partner kérésének megfelelően az MPI logóból már jól ismert színárnyalatok köszönnek vissza a két logóban, egy mai trendi emblémának megfelelő vizuális összképet festve ezzel a két cégjelzésnek.

A két említett vállalatot érintő arculatfrissítés nem véletlenül vált aktuálissá most, az MPI júniusban egy stuttgarti rendezvényen képviseltette magát, amelyhez a korábban már általunk elkészített brosúra frissítése is elmaradhatatlan volt, s ebben már megjelentek az érintett cégek is, új logóikkal.

A brosúra mellett a vállalat standgrafikáját is volt szerencsénk megtervezni. Grafikusaink mindhárom cég tevékenységét leginkább kifejező képi megoldással éltek a tervek elkészítésénél, melyeket egybefogott a kiadványból már jól ismert alapdesign. Ezzel méltó köntösbe öltöztetve a céget egy ilyen nagyszabású rendezvényhez.

Tovább olvasok

Megjelent az Alumni Magazin tavaszi száma

Tizenegyedik évfolyamába lépett idén a Széchenyi Alumni Magazin, az X-Meditor Kft. prémiumkategóriás kiadványa. A legfrissebb számból két cikkre hívnánk fel külön is a figyelmet.

A tavaszi számban egy hosszabb beszélgetés eredményeként bemutathattuk a Széchenyi István Egyetem legendává nemesedett egykori oktatóját, a matematikáról mind a mai napig hihetetlen csodálattal beszélő, 80 esztendős Kuti Józsefet, akit nemzeti ünnepünkön Pro Urbe Győr díjjal tüntettek ki – több évtizedes, magas színvonalú pedagógusi munkásságáért, valamint a város felsőoktatási életében betöltött kiemelkedő szerepéért. A Széchenyi István Egyetem Szenátusa a több mint 40 éves oktatói tevékenysége, az önzetlen, közösségformáló jelleme, továbbá a győri felsőoktatásban vezetőként elért eredményei elismeréseként részére a címzetes egyetemi tanár címet adományozta. – Mindabban, ami velem a nyolcvan év alatt történt, az Úristen kegyelmét, szeretetét látom. Számomra a legnagyobb kincs, hogy soha nem voltam egyedül, soha nem kellett önállóan megharcolnom bizonyos dolgokért, tetteimet hol isteni, hol emberi kéz vigyázta és irányította… – fogalmazott a matematika Kuti József az ünnepi interjúban.

Egy másik példaértékű életútba is bepillantást nyerhettünk, miután készséggel nyilatkozott magazinunknak Marosi László zenetudós, a floridai egyetem tanszékigazgatója (University of Central Florida), akit a Széchenyi István Egyetem címzetes egyetemi tanárává avatott. A vele készített interjú során arról beszélt, hogy ebben az üzletalapú világban, ami Magyarországot is egyre jobban áthatja, meg kell őrizni olyan szigeteket, amelyek magasabb szinten tartanak bennünket. A zene szerinte ilyen. A zene művészet. Egy magasabb szintű emberi reflexió.

Érdekes cikkek, igényes tartalom, látványos megjelenés – ez a Széchenyi Alumni Magazin!

Hirdessen! Fizessen elő! – szerkesztoseg@xmeditor.hu

Tovább olvasok

Szakma Sztár Fesztivál

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 11. alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivált. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 43 szakmában közel 300 tanuló versengett 2018. április 23. és 25. között. Az esemény a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), valamint az V. SkillsHungary Nemzeti döntőjének a színhelye volt. A megnyitón beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök és Parragh László az MKIK elnöke.

Az XMEDITOR Autótechnika divíziója rangos megbízást kapott: mi szervezhettük meg az autószerelő tanulók versenyét. Standunkra ellátogatott Parragh László kíséretében Orbán Viktor miniszterelnök is. Őri Péter, az Autótechnika folyóiratunk szerkesztője fogadta a vendégeket.

A rendezvényről további információkat talál az esemény honlapján!

Tovább olvasok

Az új főapát benedikálása

A dolgok néha érdekesen alakulnak. Egyik hozza magával a másikat. Múlt novemberben döntöttünk úgy, hogy a rangos Presztízs-gálát felvisszük a szent hegyre.

Géza nagyfejedelem választotta ezt a helyet, azért, mert meg volt róla győződve, hogy Szent Márton a “Mons Sacer”, vagyis a “Szent Hegy” közelében született, így lett a 996-ban itt megtelepedő bencések számára a település neve Szent Márton hegye…

A Presztízs-díj minősége volt az XMEDITOR „belépője”, hisz olyan osztatlan elismerést váltott ki Várszegi Asztrik akkori főapátból, hogy amikor partnert kerestek Hortobágyi Cirill új főapát benedikálási ünnepségére, a fogadás megrendezését ránk bízták.

A hangulat méltó volt Pannonhalmához, az XM rendezvényszervezési kapcsolattartója a mellékelt fotón örökítette meg az ünnepi fogadás helyszínét.

Tovább olvasok

Nőnapi meglepi

Tulajdonképpen már nem is igazán meglepetés, a ház hölgyei évek óta megszokhatták, így már számítanak is arra, hogy a férfi kollégák valamivel kedveskednek nekik a Nőnap alkalmából.

Vehetnénk persze virágot (veszünk is), vagy valamilyen humorral fűszerezett fantáziadús ajándékot. Ha nem lennénk kreatívak!

De mi (ez esetben a férfiak) saját magunkat, pontosabban figyelmességünket kínáltuk a hölgyeknek egy teljesen hétköznapi szokás keretében.

Saját magunk által készített reggelivel fogadtuk a lányokat. Van, aki a helyiség berendezését vállalja magára ilyenkor, van, aki a beszerzést, egyikünk a kávét főzi, míg más teaszakértelmét és a különböző gyógy- és egyéb füvek, ízesítők, mézek nagy tudoraként ezeket kínálja.

Idén figyeltünk az egészséges életmódra és különféle ízletes ám annál egészségesebb étkeket készítettünk a lányoknak. Mi magunk pedig egy paraván mögött majszolgattuk el a magunknak főzött kevésbé egészséges, de annál laktatóbb és „férfiasabb” ételeket. 🙂

Tovább olvasok

ISO minősítés

Mondhatnánk, ma már természetes, és nem is illene dicsekedni vele, hogy időtlen idők óta nemzetközi minősítés szerint dolgozunk.

Természetes, ám mi nemcsak az ISO minősítést szereztük meg újra márciusban, hanem igényes megrendelőink minősítését is. Minden munkánkkal, minden nap.

Az ISO 9001:2015 szabvány alapján való működés szigorú keretet ad munkánknak. Leginkább mi magunk érezzük annak hasznát, hogy minden folyamatunkat nemzetközi sztenderdek szerint végezzük.

Kreativitás, minőségi szemlélet, kiváló tudással és tehetséggel megáldott munkatársak és szabályozott folyamatok. Ezek összessége az, amit partnereink az XM-faktornak neveznek, s aminek elengedhetetlen része az időnkénti szigorú megmérettetés.

Tovább olvasok

Büki csapatépítés

Hogy erről a belső rendezvényünkről miért nem készült kép, nem tudjuk. De egy kollégánkat megihlette a büki téli táj, és ezt örökítette meg fotóján.

És hogy hol vagyunk mi? Hát természetesen a szállodában, építjük az XM csapatot!! 🙂

Tovább olvasok

Médiabál – Európa (vízi) útjain

2018-ban is nagyszerű volt a hangulat a 15. győri Médiabálon. Mivel Győr ismét megpályázza az Európa kulturális fővárosa címet, központi téma a Duna és a folyó melletti városok, kultúrák voltak.

Borkai Zsolt polgármester: “A szervezők minden évben magasabbra teszik a színvonalat, és lassan ott tartanak, hogy világcsúcsot fognak ugrani”. Lőre Péter, az Audi Hungaria kommunikációs igazgatója: “Mi itthon vagyunk Győrben, és az első perctől fontosnak tartjuk, hogy itt legyünk a Médiabálon is”.

Erős Antónia mellett a bál házigazdája ismét Gönczi Gábor volt: “Nyolcadszor vagyok itt. Az élet, a világ változik, ez a bál nem! Világszínvonalú, tele van szívvel, lélekkel, jókedvvel.” A műsor szereplőinek felsorolása is jelzi a nemzetközi színvonalat: Röser Orsolya Hajnalka, a győri származású Bakonyi Marcell, a Jászai Mari-díjas Járai Máté, NIKA, Freddie, és persze közkívánatra visszatért a SMILE is!

Az Év Médiaszemélyisége Ördög Nóra lett, gratulálunk Neki mégegyszer!

Egy kis ízelítő a 2018-as Mádiabálból!
Az esemény Facebook oldalát pedig ITT találja!

Tovább olvasok

Hungexpo – standdekor

A Hungexpo központi épületében került kiállításra az a mintastand, mely dekorjának elkészítésében kérte segítségünket partnerünk. Kiállítási standról lévén szó, elsősorban a vállalat saját kiállításainak kreatív módon történő feltüntetése volt a célunk. A HEX logóból jól ismert kockák és az arculat színei határozták meg a vizuált, mely folyamatosan megtekinthető a cég székhelyén.

Tovább olvasok

Nemak – Mikulás rendezvény videó, fotó

A legtöbb cég életében nem múlhat el december Mikulás rendezvény nélkül. Így van ez a Nemaknál is, akik az előző évi pozitív tapasztalatok alapján idén is megbíztak minket a rendezvény videós és fotós dokumentálásával. A végeredmény ezúttal is elnyerte partnerünk tetszését, s örömmel nézték vissza az eseményt néhány percbe sűrítő felvételt.

Tovább olvasok